Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ : Φεύγουν οι Νορβηγοί από τη Χίο λόγω κοντού διαδρόμου

Φεύγει και η Lilleput Reiser, τουριστική εταιρεία, που επισκέπτεται τη Χίο 27 χρόνια, πραγματοποιώντας πτήσεις από το Όσλο Νορβηγίας, αντιπροσωπεύοντας ακόμα και το 25% της δύναμης των τουριστών, που φτάνουν στο νησί μας με το συγκεκριμένο τρόπο, για κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες.
Η σχετική ειδοποίηση έγινε στα ξενοδοχεία και όπως ενημέρωσε ο Διευθυντής του Ομίλου Φεγγουδάκη, Γιάννης Ξενάκης, αφορά το 2014 και σχετίζεται με το ασύμφορο των πτήσεων, αφού λόγω εμποδίων που υπάρχουν στο Βόρειο μέρος του διαδρόμου προσγείωσης, τα αεροπλάνα κάνουν στάση για ανεφοδιασμό στη Θεσσαλονίκη, κάτι που ζημιώνει την εταιρεία με 8.000 ευρώ ανά πτήση.
Όπως κατήγγειλε ο Γιάννης Ξενάκης η εταιρεία απορεί γιατί ενώ έχουν συντελεστεί σχετικές απαλλοτριώσεις δεν γκρεμίζονται τα έξι κτίρια, που εμποδίζουν την καθαρότητα του διαδρόμου.
 Την ίδια ώρα στην Αθήνα στη χθεσινή συνάντηση Χατζηδάκη - Μουσουρούλη τέθηκε από τον Χιώτη Υπουργό το θέμα ολοκλήρωσης από την ΥΠΑ των μελετών του κτιρίου υποδοχής και της επέκτασης του διαδρόμου, ανεξάρτητα απ' τις παραχωρήσεις, που ακολουθούν τις απαλλοτριώσεις.
Πηγή : www.alithia.gr