Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Βροντερό παρόν και στήριξη του Κέντρου Υγείας Πυργίου από όλη την νότια Χίο




Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, με παρουσία πλήθος κόσμου από όλα τα χωριά της νότιας Χίου, έγινε χθες στο Πυργί η συγκέντρωση - διαμαρτυρία με θέμα το Κέντρο Υγείας Πυργίου, και τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι του εργατουπαληλικού κέντρου, της ΑΔΕΔΥ, του επιμελητηρίου Χίου, του συλλόγου φαρμακοποιών, του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου, και τέλος των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Πυργίου.

Εκ μέρους των Ιατρών του Κέντρου Υγείας μίλησε ο κος Ηλίας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος εκτός των άλλων επισήμανε το έργο που το κέντρο υγείας επιτελεί για ολόκληρη την νότια Χίο, αφού με στοιχεία που παρέθεσε τα τελευταία χρόνια το κέντρο υγείας εξυπηρέτησε 17.000 περιστατικά εκ των οποίων τα 4.000 ήταν επείγοντα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κος Θεοδωρόπουλος εδώ και κάποιους μήνες, αναγκάζεται να εξυπηρετήσει με τις ιατρικές του γνώσεις και τα Ψαρά, αφού με απόφαση των προισταμένων του συχνά πυκνά αποσπάται στα Ψαρά για να καλύψει τις εκεί ανάγκες.

Στις τοποθετήσεις τους όλοι οι εκπρόσωποι φορέων και οργάνων, στήριξαν τον αγώνα των κατοίκων της νότιας Χίου, και εκθείασαν το έργο που επιτελείται από του εργαζόμενους στο κέντρο Υγείας.

Στην συγκέντρωση αποφασίσθηκε .
  1. Να επιδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στους αρμόδιους φορείς.
  2. Να ετοιμασθεί πρόταση στελέχωσης του Κέντρου Υγείας με προσωπικό και ειδικότητες Ιατρικού, νοσηλευτικού, και βοηθητικού προσωπικού.
  3. Να οργανωθεί κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων το αργότερο μέχρι την μεγάλη εβδομάδα.
     
Συγκινητική και κυρίως δεσμευτική για όλους μας ήταν η παρουσία πλήθος κόσμου, εκ των οποίων πολλοί ηλικιωμένοι από τα χωριά Μεστά, Ολύμποι, Πυργί, Αρμόλια, Καλαμωτή, Πατρικά, Ελάτα, Λιθί, Βέσσα.