Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ & ΝΕΝΗΤΑ παρέδωσαν μάθημα διεκδίκησης



Συμμετοχή και παλμό, νιάτα και φαντασία που θα ζήλευε κάθε προεκλογική συγκέντρωση, διέθετε η σημερινή στην πλατεία Βουνακίου, που πραγματοποίησαν γονείς και μαθητές των δημοτικών σχολείων Καλλιμασιάς και Νενήτων.
Με μπροστάρηδες τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τον ιερέα της Καλλιμασιάς, π. Γ. Κωνσταντίνου, διεκδίκησαν να μη δημοσιευθεί στο φύλλο εφημερίδας της κυβέρνησης η ΚΥΑ  που υποβαθμίζει τα σχολεία Καλλιμασιάς και Νενήτων  από 6θεσια σε 5θέσια και την ενυπόγραφη δέσμευση όλων των εμπλεκομένων για την παραμονή των σχολείων ως έχουν.

Η δημοσίευση

Η απόφαση για την υποβάθμιση των σχολείων έχει ήδη ληφθεί κι έχει υπογραφεί, ενώ για την ισχύ της εκείνο που απομένει είναι η δημοσίευση της σχετικής απόφασης στο ΦΕΚ. Το τελευταίο είναι εκείνο που προσπαθούν  να αποτρέψουν οι δυο σύλλογοι, συνεπικουρούμενοι από τους συλλόγους διδασκόντων των δυο σχολείων, από το Δημοτικό Συμβούλιο που ήδη είχε λάβει απόφαση για τη μη υποβάθμιση κανενός σχολείου στο νησί, από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και από όλα τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία των χωριών.

Ξεσηκωμός

Δεν είναι τυχαίο ότι και τα δυο χωριά είναι από τη Δευτέρα ξεσηκωμένα και απειλούν ακόμη και με αποχή από τις εκλογές την Κυριακή. Στην Καλλιμασιά αναφέρουν τον παραλογισμό των κυβερνώντων, που από τη μια δαπανούν 700.000 ευρώ για την επέκταση του σχολείου και από την άλλη το υποβαθμίζουν και στα Νένητα θεωρούν αδικαιολόγητη την υποβάθμιση ενός σχολείου που αποτελεί σχολικό κέντρο.
Πηγή : www.politischios.gr