Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Οδεύουν προς βεβαίωση στην Εφορία τα χρέη 119 αγροτικών συνεταιρισμών, μεταξύ των οποίων και της ΕΜΧ !!!!

Και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, περιλαμβάνεται στη λίστα των 119 συνεταιριστικών επιχειρήσεων όλης της χώρας, των οποίων τα παλαιά χρέη, δε θα διαγραφούν αλλά είναι απαιτητά από την πολιτεία, μέσω της διαδικασίας βεβαίωσης των χρεών στην Εφορία σύμφωνα με το δημοσίευμα του έγκυρου διαδυκτιακού ιστοτόπου www.agronews.gr

Δυστυχώς αυτό αποτελεί μια πολύ δυσάρεστη είδηση αφού για την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου το ποσό που αναφέρεται προς βεβαίωση στην αρμόδια ΔΟΥ, και επιστροφή του ανέρχεται στο ποσό των :
τριών εκατομυρίων τετρακοσίων δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ και δεκαέξι λεπτών (3.415.000,16€)

Επιπλέον, έχει ζητηθεί από την Ε.Ε. να επιστραφούν οι κρατικές ενισχύσεις που έλαβαν οι συνεταιρισμοί όλης της χώρας από το 1982 ως το 1994, με αποτέλεσμα οι συνεταιρισμοί να απειλούνται άμεσα με λουκέτο! 
Η ΠΑΣΕΓΕΣ, ζητά παρέμβαση του υπηρεσιακού υπουργού, Δημήτρη Μελά, ώστε να παγώσουν οι διαδικασίες βεβαίωσης των χρεών στις ΔΟΥ και ήδη σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δ. Μελά, προκειμένου να συζητήσουν το σοβαρό θέμα που ανακίνησε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός κ. Αποστόλου, για την ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων του νόμου 2008/1992 που αφορά χρέη Συνεταιριστικών Οργανώσεων της περιόδου 1982 μέχρι και 1989 αλλά και των περιόδων 1992 και 1994, που ανελήφθησαν και ρυθμίστηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο.