Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΑ ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ : ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ


Επιτέλους και μια καλή είδηση μέσα στην κρίση. 
Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία Επαγγελματικού Σωματείου στα Μαστιχοχωρία, από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα χωριά και τους οικισμούς της Δημοτικής ενότητας.

Πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειες είναι ο Γιάννης Μόγιας και η Μαρίνα Πιπίδη από τα Μεστά, και ο Ηλίας Μπατάς από το Πυργί.
Σκοπός του υπό σύσταση σωματείου θα είναι η προώθηση και η τουριστική προβολή των χωριών της Νότιας Χίου, καθώς και η οργάνωση όλων εκείνων των προυποθέσεων που θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προιόν του νησιού και θα προβάλουν τον τόπο μας στο εξωτερικό.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την συμμετοχή αυτόνομα των Μαστιχοχωρίων στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Κωνσταντινούπολη από τις 22 έως τις 25 Ιανουαρίου 2015.

Η εν λόγω συμμετοχή αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία, όπου για πρώτη φορά ο Τουριστικός Θησαυρός της Χίου,τα μαστιχοχώρια και η μαστίχα, προβάλλονται αυτόνομα από τους ίδιους τους επαγγελματίες, σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας, και δυναμικής που πρέπει να χαρακτηρίζει την τουριστική προβολή του νησιού.

Πρέπει να  σημειωθεί, ότι η συμμετοχή σε μια τέτοια έκθεση παγκόσμιου βεληνεκούς έγινε κατορθωτή με την αμέριστη συμπαράσταση,και την παροχή τεχνογνωσίας, ως χορηγού, από την εταιρεία MEDITERRA, θυγατρική της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.