Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Συγκοινωνίες της ταλαιπωρίας στο Λιθί

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΘΙ
Το αίτημα να διέρχεται από το κέντρο του χωριού το υπεραστικό λεωφορείο, καταθέτουν οι κάτοικοι του Λιθιού, καταγγέλλοντας παράλληλα την αδιάλλακτη στάση της διοίκησης των υπεραστικών ΚΤΕΛ.  Όπως επισημαίνει ο τοπικός Σύμβουλος κ Δ.Κόρνιας, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια το λεωφορείο περνούσε και έπαιρνε τους μαθητές απο την πλατεία του χωριού, φέτος η διοίκηση τους ανακοίνωσε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει, αφού ο δρόμος σε ορισμένα σημεία είναι ιδιαιτέρως στενός.  Σύμφωνα με τον κ. Κόρνια το τοπικό συμβούλιο, όπως του ζητήθηκε, φρόντισε να απομακρύνει τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, να κλαδέψει δέντρα ή ότι άλλο εμπόδιζε  την διέλευση των λεωφορείων,  αλλα παρόλα αυτά οι οδηγοί δεν δέχονται να μπαίνουν στο χωριό. «Το ίδιο λεωφορείο περνάει από τους δρόμους του Ζυφιά που είναι ακόμα πιο στενοί και υποτίθεται οτι δεν μπορεί να περάσει από το Λιθί» λεει χαρακτηριστικά ο κ. Κόρνιας.
Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι μαθητές να αναγκάζονται να κατεβαίνουν στον κεντρικό δρόμο του χωριού και να περιμένουν εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.
Μάλιστα ο σύλλογος γονέων, σύμφωνα με τον κ. Κόρνια, έχει ζητήσει να φτιαχτεί τουλάχιστον ένα στέγαστρο για να περιμένουν εκεί τα παιδιά όταν βρέχει αλλα ούτε αυτό το αίτημα έγινε δεκτό από τα υπεραστικά ΚΤΕΛ. 
 
Το πρόβλημα αυτό απασχολεί έντονα τους κατοίκους στο Λιθί, που πραγματοποίησαν μάλιστα συνεδρίαση, εξετάζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο να ζητήσουν την διακοπή των σχολικών δρομολογίων.
  

Πηγή :http://www.tvpatrida.gr