Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Βόμβα - Εισήγηση της Lufthansa για λουκέτο στο αεροδρόμιο της Χίου

 Κι εκεί που όλοι χαιρόμασταν με την εξαγορά της Ολυμπιακής από την Aegean, μιας και υπήρχε πιθανότητα να πληρώνουμε σε λογικές τιμές τα εισιτήρια από και προς την Αθήνα, έρχεται το κρητική ιστοσελίδα www.prismanews.gr, και αποκαλύπτει πρόταση γερμανικής επιτροπής, για κλείσιμο 22 αεροδρομίων, μεταξύ αυτών και της Χίου.

Παρακάτω παραθέτουμε το δημοσίευμα του prismanews.gr :
 
Η εισήγηση σύμφωνα με πληροφορίες επανέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από την τρόικα μερικούς μήνες μετά την απόρριψη της από το αρμόδιο υπουργείο. Συγκεκριμένα η πρόταση αφορά το κλεισιιμο αερολιμένων που εξυπηρετούν απομακρυσμένα νησιά αλλά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και αφορά τα αεροδρόμια: 
Χίου
Ικαρίας
Λήμνου,
Καστοριάς,
Σητείας, 
Αλεξανδρούπολης, 
Αράξου, 
Καλαμάτας, 
Νέα Αγχιάλου,  
Κοζάνης, 
Ιωαννίνων, 
Σκύρου, 
Σύρου , 
Λέρου 
Καρπάθου, 
Νάξου, 
Πάρου, 
Μήλου,
Κυθήρων,
Αστυπάλαιας, 
Καστελόριζου και 
Κάσσου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επαναφορά της συγκεκριμένη εξωφρενική πρότασης συναντάει ήδη ισχυρές αντιστάσεις καθώς το κλείσιμο αυτών των αεροδρομίων θα απέκλειε χιλιάδες πολίτες που ζουν στα νησιά της λεγόμενης άγονης γραμμής ενώ θα τορπιλίσει οποιαδήποτε προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης.
Η επιμονή της τρόικας δεν θα πρέπει να μείνει ανταπάντηση από την ελληνική κυβέρνηση καθώς μια πιθανή αποδοχή της θα καταδικάσει ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.