Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ο Έλληνας κροίσος που αγοράζει μαστιχόδεντρα...!!!!


Κι εκεί που διάβαζα χθές την ειδησεογραφία στο διαδίκτυο, κάπου έπεσε το βλέμμα μου,σε έναν Έλληνα του εξωτερικού, με μεγάλη επιτυχία στις επιχειρήσεις, και με πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια. 
Επειδή από την αρχή του άρθρου, τα στοιχεία που παρέθετε ο αρθρογράφος ήταν εξαιρετικά ενδιαφέροντα, συνέχισα να διαβάζω, και να ρουφάω το κείμενο με τις εξαιρετικές επιτυχίες του νεαρού Έλληνα επιχειρηματία, Γιώργου Λογοθέτη.


Ξάφνου, λες και το μάτι σκάναρε το κείμενο, πριν ακόμα φτάσω να το διαβάσω, και η λέξη "Χίος" κυριαρχεί. Αμέσως σκέφτηκα ότι και εδώ έχουμε να κάνουμε με ακόμα έναν συμπατριώτη μας Χιώτη επιτυχημένο επιχειρηματία.
 Έκανα λάθος η αναφορά στην Χίο γίνεται για να γίνει μνεία στις επενδύσεις που ο επιχειρηματίας έχει κάνει στην Ελλάδα, - όχι περισσότερες από 5- και αφορά την αγορά μαστιχοδένδρων κάτω από την εταιρική επωνυμία Chios Heritage.

Ψιλοπάγωσα να πω την αλήθεια, και ψιλοπάγωσα γιατί τα επόμενα χρόνια "ο λευκός χρυσός" ετούτου του τόπου θα γίνει αντικείμενο επιχειρηματικού πόθου μεγάλων σχημάτων, που μάλλον βλέπουν αυτό που εμείς οι μαστιχοπαραγωγοί αρνούμαστε να δούμε. 
  • Την μαστίχα θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και να την χειρισθούμε ως εμπορικό προιόν, 
  • να διασφαλίσουμε την διαχείριση της από την ΕΜΧ, 
  • και να εξασφαλίσουμε οτι η διαχείριση της γίνεται από ανθρώπους με γνώσεις, με διαύγεια πνεύματος, και με επιχειρησιακή στρατηγική. 
Συγχωρέστε με, αλλά εάν δεν αρχίσουμε, έστω και τώρα, να αντιμετωπίζουμε το προιόν και την διαχείριση του, με κανόνες της αγοράς, πολύ σύντομα οι εξελίξεις θα μας προσπεράσουν. 
Την εποχή των παγκόσμιων αγορών,το κούτσα-κούτσα και αργά έχει παρέλθει,η στρατηγική πλέον υπερισχύει της σκοπιμότητας , και η αστοχία, και ο ερασιτεχνισμός τιμωρούνται.
Τουλάχιστον, ας αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους, και ας είμαστε τυχεροί, να το αντιληφθούν,το δυνατόν συντομότερα.....

Τούμπος Γιώργος

Παραθέτω παρακάτω τα link με την είδηση όπως δημοσιεύθηκε

  1. http://news247.gr
  2. http://www.espressonews.gr