Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Λαμπρά πρότυπα σε εποχές βαθιάς κρίσης


Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, με την μιζέρια, την κακεντρέχεια, και την μετριότητα να κυριαρχεί, είναι σημαντικό για μια κοινωνία - και δει τόσο μικρή όσο της Χίου-, να αναδεικνύει και να προβάλει όλους εκείνους τους ανθρώπους,και τις προσπάθειες τους, που αθόρυβα και σοβαρά, προσφέρουν σπουδαίο έργο στον άνθρωπο και στην κοινωνία.

Μια τέτοια ομάδα ανθρώπων απαρτίζει την Καρδιολογική μονάδα του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου.
Η φήμη της μονάδας έχει ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της Χιακής επιστημονικής και κοινωνικής πραγματικότητας. Εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες εκπονούνται σε ετήσια βάση, αμέτρητα τα περιστατικά άμεσης επέμβασης και σωτηρίας των ασθενών, χιλιάδες κάθε χρόνο οι προληπτικές εξετάσεις.
Κι όμως σ' αυτούς τους ανθρώπους, στον Διευθυντή Κο Καρτάλη και στην ομάδα του, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ οφείλουμε,και σε όλους εκείνους τους ευεργέτες, Οικογένειες ΦΑΦΑΛΙΟΥ, ΛΩ, ΝΙΚΟΛΟΥ, και τόσων άλλων, που με τις δωρεές τους έδωσαν την δυνατότητα στο νοσοκομείο να προμηθευτεί όλα εκείνα τα όργανα, που στα χέρια αυτών των επιστημόνων σώζουν καθημερινά ζωές.